În tratamentul intern sunt recomandate ceaiuri simple sau în amestecuri, tincturi şi uleiuri eterice din plante aromatice.
Ceaiul din iarba de pufulita - se folosesc fragmente de iarba de pufulita cu flori mici recoltate in timpul infloririi si uscate dupa recoltare.
- Semințe sau ulei de dovleac pentru prostată mărită.
Datorită conținutului său de curcubitacină, ce ajută la prevenirea și eliminarea prostatei, semințele de dovleac sau uleiul sunt un remediu eficient în rezolvarea afecțiunilor renale,o alegere foarte eficientă în tratarea prostatei mărite si adenomului de prostata.
Dimineaţa se poate lua un macerat apos din boabe de grâu, iar seara, înainte de culcare, se ia o lingură de ulei de dovleac sau o jumătate de cană cu seminţe de dovleac.
Se consuma zilnic 2 lingurite de ulei presat la rece (este bine si in salate)
- Decoct din ghimpe, preparat dintr-o linguriţă herba uscată şi mărunţită la
250 ml apă; se fierbe 10 minute la foc domol, se lasă să infuzeze 15 minute în vas acoperit, se strecoară şi se beau două ceaiuri calde pe zi (dimineaţa şi seara pe stomacul gol, cu 30 minute înainte de mese).
Tratamentul durează 6 luni şi se continuă încă 12 luni, luând numai o cană pe zi (dimineaţa), în funcţie de stadiul bolii şi de reacţia organismului.
Efectele tratamentului sunt decongestive, diuretice, dezinfectante şi cicatrizante şi se resimt după 3-4 săptămâni, cu reducerea micţiunilor nocturne, dispariţia usturimilor şi a durerilor pe uretră, în zona vezicii urinare sau a şezutului. Treptat, prostata se descongestionează şi îşi reia elasticitatea şi volumul normal, evitând astfel intervenţiile chirurgicale ;
In cazul de retentie urinara, se va administra apa de grau, preparata dupa urmatoarea reteta: 250 g grau care va fi fiert timp de 20 de minute intr-un litru de apa, la foc mic. Apoi se macereaza timp de 10 ore dupa care se strecoara.

- Infuzie de urzică moartă albă, preparată din 1 linguriţă flori la 250 ml apă; se beau 2 ceaiuri îndulcite pe zi, înainte de mesele principale, într-un tratament de lungă durată cu efecte diuretice ;

- Ceai de păpădie pentru prostată mărită.
Alte tratamente se fac cu infuzie din frunze de păr (100 g la 1 litru apă), de zmeur, de osul iepurelui, din flori de coada şoricelului, decoct din frunze de strugurii ursului sau decoct din seminţe decorticate şi neprăjite de dovleac (2-3 căni zilnic).
Tratamentul prin reflexoterapie.
Toate manifestarile acestei boli pot fi tratate cu eficienta maxima prin reflexoterapie.
Utilizarea acestui tratament implica masarea, o data sau de doua ori pe zi, a zonelor suprarenale (pentru stimularea degajarii de cortizon), a zonelor uretrelor cat si a vezicii urinare (pentru stimularea eliminarii produsilor toxici) si a zonei prostatei (pentru a determina imbunatatirea circulatiei sangvine aferente acestui organ, ceea ce va genera la randul ei revenirea prostatei la un nivel normal, prin micsorarea inflamatiei locale.
Ce şi cât mâncăm.
Regimul alimentar prevede un consum ridicat de lichide sub formă de ceaiuri şi sucuri (din morcov, sfeclă roşie, ridichi, castraveţi, pepene verde, orz verde), precum şi o cură de crudităţi timp de două luni.
Se mai recomandă consumul de ceapă, usturoi, pătrunjel, dovlecei, dovleac şi varză.
Dintre fructe sunt indicate în primul rând perele (câte 500 g zilnic, timp de 4-6 săptămâni), apoi coacăzele negre, zmeura etc.
De două ori pe săptămână sunt recomandate zile cu regim de cruţare. De trei ori pe zi, înainte de mese, se vor consuma 1-2 linguri de seminţe de dovleac decojite şi neprăjite, însumând circa 100-300 g zilnic şi o linguriţă de ulei din seminţe de dovleac, luată seara, la culcare.
În caz de retenţie urinară acută se începe o cură de 3 săptămâni cu extract din boabe de grâu care se fierbe, la foc redus, într-un litru de apă până când grâul se înmoaie; se lasă să macereze acoperit timp de 10 ore într-un vas de sticlă după care se strecoară şi se consumă câte 100-150 ml în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, înainte de micul dejun. Tratamentul se repetă de două ori pe an.
Alcoolul, cafeaua şi ciocolata, excluse din hrana zilnică.
Se vor evita mesele abundente, alcoolul, fumatul, cafeaua, ciocolata, alimentele şi băuturile fermentate şi greu digerabile, acriturile, laptele acru, iaurtul, smântâna, borşul crud, bulionul, fructele crude, condimentele tari (ardei iute, piper, hrean, scorţişoară), fructele prea acre. Sarea se reduce la minim.
Pentru a evita cancerul de prostată se recomandă bărbaţilor să consume mult peşte (macrou, somon, ton, sardele etc) cu un conţinut ridicat în acizi graşi, ce prezintă proprietăţi antiinflamatoare şi antitumorale.
De asemenea, are acţiune protectoare beta-carotenul din morcov, conopidă, varză, broccoli, licopenul din tomate, struguri, pepene verde precum şi unele vitamine şi elemente minerale.
Evitaţi şederea îndelungată pe scaun. Bolnavii de prostatită şi adenom se vor feri de frig şi umezeală şi vor avea grijă ca picioarele şi zona şezutului să fie permanent calde.
În cursul zilei se va face multă mişcare în aer liber, băi de soare, exerciţii fizice uşoare, fără călătorii prelungite şi oboseală accentuată.
Se va evita şederea îndelungată pe scaun precum şi trepidaţiile, călăritul şi se vor combate constipaţiile de câte ori este cazul.
Peste vârsta de 45 de ani, fiecare bărbat se va supune unui consult de specialitate pentru palparea prostatei. La fiecare două ore, bolnavul va încerca să urineze, iar seara îşi va apăsa puternic partea inferioară a abdomenului pentru evacuarea unei cantităţi mai mari de urină.
Pe perioada tratamentului este recomandat repaus sexual, evitarea emoţiilor negative şi consumul preparatelor hormonale, cu efecte secundare grave.
În ficare seară se va face o baie caldă de şezut (la 400C, timp de 20 minute) sau duş scoţian alternativ (40/200C).
Noaptea se va dormi numai pe o parte, deoarece dormitul de spate măreşte frecvenţa urinărilor noctrune.
- infuzie de epurare cu un amestec, în părţi egale, în care intră herba de ghimpe, pufuliţă cu flori mici, coada- şoricelului, frunze de urzică albă, flori de gălbenele şi sulfină, rădăcini de brusture din care se beau câte 1-2 litri pe zi;
- tinctură antitumorală generală: rostopască (40%), trei-fraţi-pătaţi (30%), coada-calului (20%), ţintaură (8%) şi traista-ciobanului (2%); se consumă câte 30 de picături de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de mesele principale, diluându-se cu ceaiul de epurare;
- tinctură antitumorală specifică prostatei preparată dintr-un amestec, în părţi egale, cu flori de urzică albă, traista-ciobanului, frunze de tuia, crăiţe şi saschiu din care se iau câte 30 de picături de 3 ori pe zi în ceaiul de epurare. După şase luni de tratament se face o pauză de 1-2 luni şi se reia un nou ciclu.
Consumaţi zilnic peşte.
Încetinirea evoluţiei cancerului de prostată se realizează printr-un consum sistematic de seminţe de in, care diminuează nivelul testosteronului din sânge.
Dintre legume, cele mai evidente efecte protectoare faţă de cancer le au tomatele şi sucul de roşii, bogate în licopen, un antioxidant care inhibă procesele de oxidare celulară. De asemenea, se recomandă pentru consum morcovi, varză, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, struguri, pepene verde (bogate în beta-caroten şi licopen).
Sunt deosebit de eficiente vitaminele E şi D, precum şi unele elemente minerale cu proprietăţi antioxidante cum ar fi seleniu, existent în cereale integrale şi în nucile braziliene.
Există recomandarea de a reduce treptat consumul de lapte şi produse lactate, din cauza unui aport prea mare de calciu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.